Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Október 30. 17:20, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

120 ember dolgozik a közterületeken a viharkárok felszámolásán

120 ember dolgozik a közterületeken a viharkárok felszámolásán

A vasárnapi vihar a Városgondnokságnak is bőven adott munkát. Az orkán erejű szélben a Katasztrófavédelem munkájában segítettek a Városgondnokság szakemberei a kidőlt fák, letört ágak összevágásában.

Összesen 37 szakembert és 6 csoportvezetőt hívtak be vasárnap délután dolgozni, akik kézi erővel, motoros fűrészekkel és kosaras autóval dolgoztak városszerte.

Székesfehérvár szinte minden területén tört le ágakat és csavart ki tövestül fákat a vihar. A Pozsonyi úton egy nagy fa dőlt egy házra, a Szedreskerti lakónegyedben több fenyőfa dőlt ki, a Holland fasoron, a Budai úton, a Köfém lakótelepen, Palotavárosban is több helyen tövestül fordultak ki a földből örökzöldek – sorolja a káreseteket Homoki László a Városgondnokság kertésze. „Sokat számított, hogy lehullott már a lombos fák leveleinek nagy része és nem volt védelme az örökzöldeknek, ráadásul a múlt héten lehullott jelentős mennyiségű csapadék feláztatta a talajt és ezért szinte teljes gyökérzettel együtt fordította ki a hatalmas fákat a szél.”

Vasárnap este kilencig dolgozott a Városgondnokság parkfenntartási csoportja és hétfőn reggel hat órakor kezdődött újra a munka több mint nyolcvan munkatárssal.

  • A fák egy részét a Városgondnokság telephelyén gyűjtik, amiből felfűrészelés után szociális tűzifa lesz Székesfehérváron, a kisebb ágakat pedig leadják Csalán, ahol komposztálják.

A munka jövő hétig biztosan eltart, hogy körbeérjen az öt csoport a város teljes területén. Érkezik hamarosan egy lista a Katasztrófavédelemtől is a közterületen kivágott és kidőlt fákról, amit szintén összeaprítunk és elszállítunk a közterületekről – mondta Homoki László. Türelmet kért a fehérváriaktól, mert a levelek összegyűjtése helyett minden munkatárs a viharkárok felszámolásán dolgozik, és csak ezt követően kezdik újra a lombgyűjtést a közterületeken!

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: Bácskai Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.