Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Február 06. 09:26, kedd | Sport
Forrás: feol.hu

A Fehérvár AV19 remekül kezdte az EBEL kvalifikációját

A Fehérvár AV19 remekül kezdte az EBEL kvalifikációját

Álomba illő rajttal varázsolt a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL alsóházi középszakaszában, s rájátszást érő pozícióban van.

Előbb a Bolzano vendégeként tudott nyerni a Fehérvár AV19 – közel két év dél-tiroli nyeretlenség után, majd hazai jégen a Graz alakulatát is megadásra kényszerítették a kék-fehérek.

– Végig négy sorral játszottunk, a Graz elleni győzelemben nagyon sokat jelentett ez, Szabó, Reisz és Vincze hozták a különbséget a két csapat között – értékelt röviden a vasárnapi találkozó után Hannu Järvenpää, a fehérváriak vezetőedzője.

A Volán ezzel a két diadallal, no és az alapszakaszból magával hozott 1 bónuszponttal az alsóházi tabella második helyén áll, vagyis rájátszást érő pozíció az övé. A középszakasz két meccsén igazi csapatként játszottak Kógerék.

– Bízom benne, hogy összeállt a csapat, a középszakasz előtt igen rossz sorozatban voltunk, voltak meccsek, amikor apróságok döntöttek, s nem a mi javunkra fordultak mérkőzések. Most azonban ezen a két meccsen kijött a lépés, és a szerencse is mellénk állt.

De megdolgoztunk érte – vélekedett Kóger Dániel, a csapat kapitánya. Azonban a győzelmek nem csupán a szerencse számlájára írhatóak.

– Bolzanóban nagyon kellett a szerencse, hogy nyerjünk. Nagyon nyomott a Bozen, de a Graz elleni hazai mérkőzésen megmutattuk, hogy mi is tudunk dominálni egy középszakaszos derbin. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz – mondta Kóger, aki Olaszországban győztes gólt szerzett.

– Mindig jó egy sorsdöntő sorozatot győzelemmel kezdeni. Ez adhat önbizalmat a csapatnak. Nagyon szeretne ott lenni a társaság a rájátszásban, s ezért nagyon keményen dolgozik. Nagyon örültem, hogy sikerült betalálni, s eldönteni a találkozót, de mind a két győzelem a csapatmunka eredménye volt. Örömteli, ha a munkának beérik a gyümölcse a meccseken. Nincs más dolgunk, mint tovább melózni, s a következő mérkőzést is megnyerni.

A csütörtökön 19.15 órakor kezdődő dornbirni összecsapás előtt apró simításokat végez az együttes, az emberelőnyös, emberhátrányos játékot csiszolják az Ördögök, igazítják a taktikát, majd szerdán indul útnak a csapat.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.