Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. November 18. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A gyógyultak vérplazmával segíthetnek a súlyos betegeknek

A gyógyultak vérplazmával segíthetnek a súlyos betegeknek

A koronavírus-fertőzésből gyógyultak vérplazma adásával segíthetnek a súlyos betegeknek - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 5203 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta 152 659 embernél mutatták ki a vírust, ugyanakkor a gyógyultak száma egyre is nő, jelenleg 34 185-en vannak.

Vérplazma adásához a gyógyultak 10 százaléka termel kellő mennyiségű ellenanyagot - közölte. Minden gyógyult jelentkezhet, de klinikai vizsgálatnak kell megállapítania, hogy adhatnak-e vérplazmát - fűzte hozzá.

Az országos tisztifőorvos nemes emberi cselekedetnek nevezte, ha valaki így segíti a súlyos betegeket. Ismertetése szerint a vérplazmával készen biztosítják a betegek számára azt az ellenanyagot, amelyet szervezetük esetlegesen nem tud termelni. "Egyfajta passzív immunitásban részesítjük" őket - fogalmazott.

Címkék: beteg, gyógyult, vérplazma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során