Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. November 04. 11:53, szombat | Helyi
Forrás: feol.hu

A jövő évben lényegesen csökkennek a vízproblémák a Velencei-tó körül

A jövő évben lényegesen csökkennek a vízproblémák a Velencei-tó körül

A szolgáltató ígérete szerint lényegesen kevesebb vízminőségi problémával szembesülnek jövőre a Velencei-tó környékén élők, miután a DRV befejezte nagyszabású tisztítási és tolózárcsere projektjét.

Vízhiány, korlátozott vízvételi lehetőség, vagy éppen túl vasas, szemcsés, barnás víz – számos alkalommal tapasztalták az elmúlt időszakban a Velencei-tó környékén élők a fenti problémákat, amelyek egyébként a legutóbbi dinnyési lakossági fórumon is szóba kerültek. A kellemetlen „tünetek” fő oka a vízhálózatban lerakódott vas-mangán oxidok jelenléte, amelyek miatt a szakemberek ugyan rendszeresen tisztították a vezetékeket, ám e munkálatok alkalmával kiderült az is: nemcsak a vízminőséggel, de a hálózattal sincs minden rendben. A DRV Zrt. szakemberei ugyanis azt tapasztalták, hogy nagyon sok tolózár már nem zár rendesen. Éppen ezért a tisztítási munkálatok sem voltak túl hatékonyak.

Az idei évben a nyári szezon kezdetéig mintegy háromszáz tolózárat cseréltek le a szolgáltató munkatársai, majd pedig szeptemberben tovább folytatták a felújítási munkálatokat, amelyek októberben be is fejeződtek. Ezért is tapasztalhatták a tó körül élők az időleges vízhiányt vagy korlátozást – a munkálatok ideje alatt ugyanis el kellett zárni az érintett vízvezetékeket.

Jelenleg pedig a Velencei-tó környéki hálózat mechanikai tisztítása zajlik, mégpedig folyamatos laborvizsgálatok mellett. Tehát az eddigi munkálatok miatti vízhiány vagy korlátozás most az újabb feladatok miatt kerül ismét napirendre. Emellett tapasztalhatnak még a vízfogyasztók nyomáscsökkenést, zavaros vizet is – ám jó hír, hogy már csak pár hónapig.

A tervek szerint ugyanis a mechanikai tisztítással decemberre végeznek a szolgáltató munkatársai. Ezt követően pedig lényegesen kevesebb vízminőségi problémát prognosztizálnak, amit már nagyon várnak a helyiek.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.