Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 13. 13:55, csütörtök | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Alba Fehérvár KC - egy világbajnok a Bajnokok Városában

Alba Fehérvár KC - egy világbajnok a Bajnokok Városában

Egy esztendőre szóló szerződést kötött az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata a világbajnoki aranyérmes, brazil Alexandra do Nascimentóval.

A szélső ugyan jelenleg sérülése utáni rehabilitációját tölti, de amint újra egészséges lesz, nagy hasznát veheti majd Deli Rita.

A 35 éves Nascimento Vácról érkezett Székesfehérvárra. Korábban szerepelt a Hypóban, majd mielőtt Magyarországra igazolt volna a román HCM Baia Mare gárdájában játszott. A szélső tagja volt a 2013-ban világbajnoki címet szerző brazil válogatottnak is, a londoni olimpián beválasztották az All-Star csapatba is. 2012-ben pedig a világ legjobb női kézilabdázójának is megválasztották Alexandra do Nascimentót – első brazilként, a második Eduarda Amorim volt 2014-ben.

Nascimento egy évre írt alá Székesfehérvárra, vélhetően ez lesz az utolsó profi szezonja. És ez sem lesz teljes, hiszen az Alba Fehérvár KC új igazolása március végén a Siófok – Vác meccsen térdsérülést szenvedett, jelenleg Fehérváron rehabilitációs munkát végez, időre van még szükség a felépüléséhez. Azonban amint egészséges lesz, hasznos tagja lehet az Alba Fehérvár KC-nak, ezt Deli Rita lányai testközelből is megtapasztalhatták: márciusban hét gólt lőtt a végül 31-18-as váci sikert hozó találkozón.

Címkék: alba fkc, kézilabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése