Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Október 03. 16:32, kedd | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Albacsávók - szerdán délután lesz a könyvbemutató

Albacsávók - szerdán délután lesz a könyvbemutató

Egy könyv a többszörös bajnok fehérvári kosarasokról. A kötetet a csapat szereplését hűségesen nyomon követő fotográfus, Simon Erika több mint 100 felvétele gazdagítja.

A fehérvári kosárlabda rajongók nagy örömére, a Lénia 2 Kft. gondozásában és a városi önkormányzat támogatásával napvilágot látott a Magyar Kupa győztes és egyben magyar bajnok Alba Fehérvár diadalmenetét megörökítő, „Albacsávók” című könyv.

A csapat immár ötödször hódította el a bajnoki címet, a szerzőtrió, Posch Ede, Somos Ákos és Somos Zoltán pedig megírta és közreadta a sikersztoriról szóló újabb könyvet, amely immár az ötödik ebben a sorozatban.

Az olvasó felelevenítheti a szezonban lejátszott, izgalmasnál izgalmasabb mérkőzések történetét, és Dzunics Braniszlav segítségével a kulisszák mögé is bepillanthat. Megtudhatjuk, hogyan tudott újra és újra talpra állni a csapat vesztesnek látszó helyzetekből, és miként sikerült végül minden megnyerhetőt – az alap- és középszakasz első helyét, a Magyar Kupát és a bajnoki címet – besöpörni.

A könyvbemutató október 4-én, szerdán 16 órakor lesz az Alba Regia Sportcentrum emeleti VIP termében. Az eseményre, amelyen jelen lesznek a bajnokcsapat játékosai és edzői is, szeretettel várják a szurkolókat, akik helyben meg is vásárolhatják a könyvet.

A bajnokok arcképcsarnoka című fejezetben a szerzők felvázolják a bajnokok portréját, és mi sem természetesebb, hogy maguk a játékosok is szót kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás