Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. December 09. 14:42, szombat | Sport
Forrás: feol.hu

Az Alba Fehérvár a minszki kirándulás után ezúttal hazai pályán szerepel

Az Alba Fehérvár a minszki kirándulás után ezúttal hazai pályán szerepel

Csütörtökön késő este hazatértek Fehéroroszországból a fehérvári, férfi kosarasok. Szombaton, 18 órakor bajnokin lépnek pályára.

Erőltetett menet következik, lévén egy hét alatt három bajnokit vívnak a kék-fehérek, ami könnyebbség, hogy mindegyik derbire hazai pályán kerül sor. Az első ütközetet szombaton 18 órakor rendezik, a Sopron látogat a koronázóvárosba. A házigazdák, bár szoros meccsen, kikaptak a Europe Cup utolsó csoportderbijén Minszkben, továbbjutottak az F jelű négyesből. Ugyanis a derék izraeliek legyőzték a biztos továbbjutónak vélt belgákat, a Bnei Herzliya győzelmével a Charleroi búcsúzott a további küzdelmektől. A fehérváriak folytathatják, a török Demir Insaat, a litván BC Nevezis és a Körmend társaságában. Első mérkőzésüket december 20-án vívják a Baltikumban.

Persze, addig még akad feladat bőven, e hétvégén a Sopron KC érkezik a Gáz utcai csarnokba. a nyugati határszéliek nemrég váltottak edzőt, Váradi Kornél nem sokáig élvezte a vezetők bizalmát, nyolc fordulón keresztül vezette az együttest, amely az utolsó helyen áll a tabellán, 1 győzelemmel és 7 vereséggel. A játékoskeretben is történtek változások, Josh Greene és Lamb Autrey távozott, érkezett Joshua Parker és Muhammad El-Amin, utóbbit az albás drukkerei jól ismerik, a 30 éves bedobó eredményesen pattogtatott kék-fehérben a 2011-12-es idényben.

– A továbbjutás az Európa Kupában nagy siker a klub életében. Tavaly is továbbléptünk az első csoportkörből, ezt sikerült megismételnünk. Küzdelmes időszak következik, természetesen nyerni szeretnénk a Sopron elleni bajnokin is – mondta Dzunic Branislav vezetőedző.


Az Albában pályára lép az öt hete ismét szerződtetett bedobó, Alhaji Mohammed.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!