Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 09. 08:59, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Az augusztusi koronázási ünnepi játékokra készültek az óriásbábok a belvárosban

Az augusztusi koronázási ünnepi játékokra készültek az óriásbábok a belvárosban

Szombaton késő délután, a középkorba csöppenhettek a belvárosi járókelők, akik közül sokan voltak kíváncsiak az óriásbábok felvonulására és a hagyományőrző csapatok bemutatóira.

Népes közönség kísérte a Fő utcán Géza fejedelem, Sarolt fejedelemasszony, Imre herceg és Asztrik püspök óriásbábjait a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig.

A menetet Szabó Miklós Bence „kikiáltó” vezette, aki az óriásbábok által megszemélyesített történelmi alakokat is bemutatta. A felvonuláshoz a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatott zenei kíséretet, a középkori hangulat megteremtésében a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület és a Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai segítettek. Varkocs várkapitány szobránál a zászlóforgatók, a Mátyás király-emlékműnél az íjászok tartottak bemutatót jövetben és menetben is, az Országalmánál pedig újra a zászlóforgatók produkciójának tapsolhatott a közönség.

A Koronázási Ünnepi Játékokra készültek az óriásbábok a Belvárosban Jövő szombaton hatkor újabb óriásbábok és hagyományőrző csapatok vonulnak fel és tartanak olyan bemutatókat, amelyeknek bővebben majd az augusztusi Koronázási Ünnepi Játékok idején lehet részese a közönség a Zichy ligetben és a Jávor Ottó téren, ahol a hagyományőrző csapatok idén is tábor ütnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a