Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 05. 07:40, kedd | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Az idei tanévben is mindenkit várnak a nyitott tornatermek Fehérváron

Az idei tanévben is mindenkit várnak a nyitott tornatermek Fehérváron

A nyári szünet után, az új tanévben is folytatódik a „Nyitott tornatermek” program Székesfehérváron.

Több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvári igényeit elégíti ki évek óta az Önkormányzat által ingyenesen biztosított lehetőség, ez idén sem lesz másként. Sőt, tovább bővült a program.

A teljes Nyitott tornatermek programot pontos idő- és terembeosztással ITT találja!
A Kossuth Lajos Általános Iskola kisebb tornatermében zajló nyugdíjas torna foglalkozás előtt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg az új tanévben is elkezdődő programsorozatot.

„Az Önkormányzat támogatásával ismét indul a program, melynek egyik legjobban kihasznált helyszíne éppen a Kossuth iskola, ezért indítjuk jelképesen most itt az évadot. De elmondható, hogy szinte minden iskolában folynak a programok, biztatok is mindenkit, hogy használják ki a lehetőségeket. Ez a program országosan és tapasztalataink alapján európai szinten is egyedülállóan megszervezett és összetartott sorozat” - emelte ki Östör Annamária

Magony Tamás, a városházi civil, ifjúsági és sportiroda munkatársa, a program koordinátora elmondta, az összes megszokott helyszínen indul a program, kizárólag az iskolai szünetek idején nem lesznek foglalkozások.

„Huszonkét iskola vesz részt a programban, huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosítva. A feltételeket az Önkormányzat biztosítja, a tankerület és a szakképző centrum segítségével, hiszen utóbbi intézmények működtetik a tornatermeket. A programban testnevelő tanárok, edzők, gyógytornászok vezetik a foglalkozásokat. Óvodásoktól nyugdíjasokig minden korosztály részt vesz, a legnagyobb létszámban a nyugdíjas tornán és női tornán. Az István Király Általános Iskolába hétfőn és csütörtökön például mintegy kilencven hölgy vesz részt a torna foglalkozáson, de a Kossuth is nagyon erős. Hetente összesen rendszeresen négyezer ötszázan sportolnak a Nyitott tornatermek keretében. Tollasozni, futballozni, kosarazni, röplabdázni floorballozni is lehet, de még sakkozásra is van lehetőség,.”

Magony Tamás elmondta, a már megszokott tornatermeken és időpontokon kívül két újabbal is bővült a program. A Munkácsy iskolában női torna lesz minden hétfőn és szerdán 19.00-20.00-ig, és szintén női tornával várják az érdeklődőket a Hétvezér Iskolában hétfőn és szerdán 19.15-20.15-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: