Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 07. 07:15, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: http://okkfehervar.hu/

Az országban egyedülálló fórum a gazdaság érdekében

Az országban egyedülálló fórum a gazdaság érdekében

Néhány év kihagyás után újraszerveződött a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács, mely eredetileg még 2003-ban alakult.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének javaslata alapján, az országban egyedülálló módon működő fórum újraindításának első találkozójára a Városházán került sor. A tanács tagjai ennek során egyeztettek a grémium újbóli működésének részleteiről, valamint a helyi adóztatás helyzetét és a város idei költségvetésének egyes elemeit beszélték át.

A városvezetés nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében megjelent elnököt és alelnököt a 2003-ban megalakult Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács újjáalakulása kapcsán. A tanácskozáson részt vett Brájer Éva, Égi Tamás és Mészáros Attila alpolgármester is.

Tóth István, az FMKIK alelnöke, a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács társelnöke a találkozón hangsúlyozta: ahhoz, hogy egy város sikeres legyen, sikeres vállalkozások is kellenek. Ezért is fogalmazódott meg bennük évekkel ezelőtt ennek a tanácsnak a gondolata, mely Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kezdeményezésére alakult meg. Elmondta, hogy a Kamara Elnöksége üdvözli a fórum újraalakulását, mely az országban egyedülálló, és jelenleg sincsen a megalakulása óta követője.

Az értekezleten – miután a jelenlévők egyeztettek a tanács működésének részleteivel kapcsolatban – Déri László, az Adóiroda irodavezetője tartott egy prezentációt a helyi adóztatás helyzetéről a megyei jogú városokkal történő összevetésben. Míg a város idei évi költségvetéséről, különböző beruházási programjairól a polgármester adott tájékoztatást. A gazdasági témák kapcsán a jelenlévők között szakmai beszélgetés és egyeztetés is történt.

A Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács a megállapodás szerint egy Székesfehérvár gazdasági életét érintő, szervezett keretek között működő egyeztető fórum, mely konkrét feladatok és távlati célok megvalósítása érdekében jött létre. Együttműködik a város gazdaságának fejlesztésében, az ehhez kapcsolódó stratégiai célok kialakításában. Nyolc taggal működik, melynek négy tagját az Önkormányzat, négy tagját az FMKIK delegálja. A most elfogadott javaslat alapján üléseiket félévente fogják megtartani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás