Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. November 08. 13:06, szerda | Helyi
Forrás: hvg.hu

Az utóbbi idők legnagyobb újítása jön a MÁV-nál – imádni fogja, de tényleg

Az utóbbi idők legnagyobb újítása jön a MÁV-nál – imádni fogja, de tényleg

Alkalmazáson belüli jegyvásárlással bővíti telefonos alkalmazását a MÁV.

A más városban tanuló egyetemistáktól a gyakran ingázó dolgozóknak is kényelmes lesz: pár érintéssel lehet majd vonatjegyet venni mobilról.

A MÁV 2015 tavaszán adta ki a Vonatinfó alkalmazást, amellyel a járatokról tényleg mindent meg lehet tudni. Van benne menetrend, utazástervező, valós idejű járatinformáció, illetve a vonaton ülve és a peronon állva is chatelhetünk az utasokkal és a személyzettel.

A felhasználói értékelések összességében pozitívak, de a legtöbben a megjelenés óta szeretnék benne látni a MÁV – az asztali webes felületen egyébként hosszú évek óta jól működő – jegyvásárlós funkcióját. Nem kell már sokáig várni, az e-vonatjegy-vásárlási lehetőséget pénteken élesítik, a Vonatinfó androidos változatában.

Az IHO szakoldal beszámolója szerint az alkalmazás belföldi utakra engedi a jegyvételt. Mind a 42 elérhető vasúti kedvezményt be lehet állítani, még a BKK-bérletet is, és van élőállat- és kerékpárjegy is. Az applikációból vásárolt vonatjegyet a mobiltelefon képernyőjén lehet bemutatni, a felhasználási feltételek azonosak az e-vonatjegyével: személyhez kötött, nem ruházható át másra, és az érvényesség előtt legkésőbb egy órával váltható vissza. Erre egyébként külön gomb is les az appban.

Az alkalmazáson belül vett jegyek ellenértékét bankkártyás fizetéssel lehet megtéríteni, mégpedig a más érdekességet is tartogató SimplePay rendszerében. Internetkapcsolat csak a jegyek megvásárlásához kell majd, a bemutatásukhoz nem.

hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás