Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 16. 10:12, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Elhunyt az Oh Happy Day énekese

Elhunyt az Oh Happy Day énekese

Elhunyt 74 évesen Edwin Hawkins Grammy-díjas gospelsztár, akinek legismertebb dala az Oh Happy Day volt - adta hírül a BBC.

A gospelénekes, aki a BBC News keddi beszámolója szerint hasnyálmirigyrákban szenvedett, kaliforniai otthonában halt meg.

Hawkinst a városi gospel úttörőjének tekintették, a jellegzetes vallási himnuszokat világi hangzással ötvözte. Egyik legismertebb száma, az Oh Happy Day hatalmas sikert aratott 1969-ben.

Zenész családból származott, apja és anyja is hangszeres zenész volt. Edwin Hawkins belsőépítésznek tanult, de a hatvanas évek végén a gospelénekléssel aratott átütő sikere eldöntötte pályafutását.

Társalapítója lett az Észak-kaliforniai Állami Ifjúsági Kórusnak. Első albumuk a gospel és a rhythm and blues jegyében született, és már szerepelt rajta az Oh Happy Day.

A fülbemászó dal megragadta egy helyi DJ figyelmét, aki lejátszotta a rádióban és a szám rendkívül népszerű lett. Kislemezként is megjelent, hétmillió példányban kelt el és megváltoztatta a fiatal zenész életét.

A szám elnyerte a legjobb soul-, illetve gospelelőadás Grammy-díját, számos feldolgozása született, mások mellett Aretha Franklin és Elvis Presley is énekelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.