Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Október 31. 08:04, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: okkfehervar.hu

Erzsébet-utalványok átadása

Erzsébet-utalványok átadása

Székesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára – a jogszabályban előírtak szerint – Erzsébet-utalványt biztosít.

November 28-án és november 29-én vehetik át az utalványokat az érintettek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatának hivatalos helyiségeiben.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A. § (1) bekezdés b) pontja értelmében a gyámhatóság annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a tárgyév november 1-jén fennáll, a tárgyév november hónapjára tekintettel 6 000 Ft értékű természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt összegű támogatásként 6 500 Ft értékű utalványcsomagot kapnak.

  • Székesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztatja a jogosultakat, hogy az Erzsébet-utalványok átadása a korábbi években megszokottak alapján személyes átadás útján kerül kiadásra, a kérelmet benyújtó szülő vagy más törvényes képviselő, illetve a nagykorú jogosult részére.

Az Erzsébet–utalványok átvétele Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatának hivatalos helyiségében történik (Székesfehérvár, Kossuth Lajos utca) 2017. november 28-án (kedden) 08:00-16:00 óráig, valamint 2017. november 29-én (szerdán) 08:00-18:00 óra közötti időben.

  • Az utalványok átadásához érvényes, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány szükséges (személyigazolvány, vagy kártya formátumú vezetői engedély, vagy útlevél és minden esetben a lakcímkártya).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.