Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 22. 18:15, kedd | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Erzsébet-utalványok átvétele augusztusban

Erzsébet-utalványok átvétele augusztusban

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt támogatást kapnak.

Székesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztatja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy Erzsébet-utalványaikat augusztus 23-24-én vehetik át a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény értelmében a gyámhatóság annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt támogatásként 6 500.- Ft értékű utalványcsomagot kapnak.

Az utalványokat 2017. augusztus 23-án, szerdán 8-18 óra között és augusztus 24-én, csütörtökön 8-16 óra között lehet átvenni Székesfehérváron, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán (Kossuth Lajos utca).

Az utalványokat kizárólag személyesen, a kérelmet benyújtó szülő, vagy más törvényes képviselő/nagykorú veheti át. Az átvételhez személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány szükséges (személyi igazolvány, vagy kártya formátumú vezetői engedély, vagy útlevél, és minden esetben a lakcímkártya).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.