Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Október 12. 16:33, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepséget a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja csütörtökön, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában.

Az ünnepség keretében Dr. Faragó Józsefné Mária, másfél évtizednyi klubvezetés után Törökné Eszternek adta át tisztségét s vele együtt – jelképesen – a klub kulcsait.

2002. október 3-án merült fel az igény egy nyugdíjas klub létrehozására. Az elhatározást cselekvés követte, és az Igazgatóság vezetésének támogatásával megalakult a klub 20 fővel. Azóta is kéthetente találkozunk és programokat szervezünk a kultúra, sport, városszépítés terén, előadásokon veszünk részt biztonság, egészség, történelem témakörökben, számtalan színház, mozi és koncertlátogatást szerveztünk. Rendszeresen megünnepeltük az Idősek Világnapját, részt vettünk a város nagy rendezvényein, a Királyi Napokon, a Koronázási Szertartásjátékokon, a Lecsófesztiválon. A Vízügyi Igazgatóság és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával rendre színvonalas programokat valósíthattunk meg. Állandó résztvevői vagyunk a nyugdíjasok szellemi vetélkedőjének; 2013-ban Szent István, 2014-ben Szent László, 2015-ben Könyves Kálmán, 2016-ban II. Béla, 2017-ben III. Béla címmel, valamennyi vetélkedőn sikeresen, több csapattal szerepelve. 2003-ban csatlakozott klubunk az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület nagy családjához, így tovább színesedett klubéletünk és lehetőségeink egy 800 fős társaság tagjaiként.” – fogalmazott Dr. Faragó Józsefné Mária, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klub leköszönő vezetője, aki előbb megköszönte Székesfehérvár polgármesterének és alpolgármestereinek, hogy segítették egy az évfordulóra megjelent emlékkönyv elkészültét, majd átadta a klub kulcsait Törökné Eszternek, az új klubvezetőnek. Mint Törökné Eszter elmondta, nincs ok a változtatásra, a megelőző tizenöt esztendő szellemében fogja tovább vezetni a jelenleg 60 tagot számláló klubot.

Az évfordulóra megjelent kötet egy fiatalos csoport benyomását kelti, akik aktívan hozzájárulnak a város közösségéhez. Egy nagy közösség akkor működik jól, ha a kisebb közösségek jól érzik magukat benne. A Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja nagyon fontos és példamutató szerepet tölt be Székesfehérvár közösségének építésében, a programokban is nagy szerepet vállalnak, amelyet ezúton is nagyon szépen köszönünk.” - fogalmazott köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester, majd Székesfehérvár város és Dr. Cser-Palkovics András, polgármester nevében Emléklapot adott át a tizenöt esztendős évforduló emlékére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.