Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 18. 17:45, péntek | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Főzzön és győzzön!

Főzzön és győzzön!

Hétfőtől ismét lehet nevezni a XIII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, amely szeptember 16-án zajlik majd a Zichy ligetben és a Móri úton.

A főzőversenyre augusztus 21-től augusztus 24-én 23 óráig lehet jelentkezni a www.fehervariprogram.hu címen, a befizetéseket pedig augusztus 31-ig fogadják a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában, a Művészetek Házában.

A Fehérvári Lecsófőző Vigasság júliusi nevezési időszakában a főzőhelyek többsége már elkelt, de a családi és baráti társaságok, cégek és civil szervezetek korlátozott számban még jelentkezhetnek a főzőversenyre, és harcba szállhatnak a Lecsókirály címéért. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon idén is közel hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők. A közös főzés igazi közösségi élmény, piknik hangulattal, a végén pedig koronázással, hiszen idén is megválasztják a Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt, és gazdára talál a Sipi Emlékkupa is.

  • Az ízes esemény nem csak a főzőcsapatoknak kínál szórakozási lehetőséget, hanem annak a sok ezer embernek is, aki vendégként érkezik ide. A Belvárosban és a Zichy ligetben a kapcsolódó rendezvények és a szórakoztató programok kapnak helyet, a hagyományos kirakodóvásárban pedig a kézművesek kínálják portékáikat.

A magánszemélyek, a cégek és a civil szervezetek a fehervariprogram.hu oldalon, a Fehérvári Lecsófőző Vigasság menüpontban találják meg a jelentkezési lapokat, amelyeket kitöltés után egy kattintással elküldhetnek a szervezők címére. Aki nem tud az internetre kapcsolódni, személyesen is jelentkezhet a Fehérvári Programszervező Kft. irodájában.

A jelentkezés díját augusztus 31-ig kell rendezni átutalással vagy személyes befizetéssel Székesfehérváron, a Művészetek Házában (III. Béla király tér 1.), az I. emeleti 109-es szobában. A pénzbefizetésre hétköznapokon 10:00–18:00 óráig van lehetőség, és készpénz mellett bankkártyával is lehet fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.