Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Augusztus 21. 07:01, hétfő | Helyi sport
Forrás: velenceito.info

Guruló Forgatag a Velencei-tó körül

Guruló Forgatag a Velencei-tó körül

Rollingfest, Guruló Forgatag az autómentesebb közlekedésért a Velencei-tó körül 2017. szeptember 23-án 10:00–16:00 között.

Az európai mobilitás hét és autómentes nap kapcsán egy újabb guruló forgatagra, egy autómentesebb programra invitálják a gurulni szerető embereket, családokat, baráti társaságokat, iskolai csoportokat, ahol 8, 15, és 28 km-es távokat lehet teljesíteni a különböző kerékpárokon kívül kerekes székkel, egykerekűvel, tandemmel, háromkerekűvel, fekvőkerékpárral, sírollerrel, görkorcsolyával, rollerrel, gördeszkával, és egyéb más guruló csoda masinával, ami nem gépi hajtású.

Az útvonal végig biztosított úton halad, a résztvevők gurulás közben megcsodálhatják a gyönyörű tájat és annak legszebb pontjait.

Az esemény nem verseny! A résztvevők kényelmes tempóban gurulhatnak minden választott távon, amelyeknek az útvonala a következő:

  • 7,5 km (elsősorban kisebb kerekű eszközökkel azoknak, akik 10 km/óra sebesség alatt szeretnének gurulni)

Indulás: Agárd (Napsugárstrand) – Gárdony (2) – Velencefürdő (3)– érkezés: Velence (Korzó) (2,5)

  • 15 km: (elsősorban kisebb kerekű eszközökkel azoknak, akik 15 km/óra sebesség alatt szeretnének gurulni)

Agárd (Napsugárstrand) – Gárdony (2) – Velencefürdő (3) – Velence (Korzó) (2,5) – Fordító pont – Velencefürdő (2,5) – Gárdony (3) – Agárd (Napsugárstrand) (2)

  • 28 km: (elsősorban nagyobb kerekű eszközökkel azoknak, akik 15 km/óra sebesség felett szeretnének gurulni)

Agárd (Napsugárstrand) – Dinnyési kereszteződés (6) – Pákozd, (Arborétum) (4) – Sukoró (evezős pálya melletti szakasz) (6) – Velence (4) – Velencefürdő (3) – Gárdony (3) – Agárd (Napsugárstrand) (2).

Belépés a strand területére
Az eseményre jogosító karszalaggal ingyenes. Aki előzetesen nem veszi fel a karszalagot, az az igazolás bemutatásával léphet be a strand területére. A kísérő hozzátartozók, barátok a strandon érvényes belépők megvásárlásával jöhetnek be a strand területére. A belépő ára ez esetben 300.-Ft/fő

Ajándék emblémás póló és karszalag felvétel
Pólód (ha szeptember 07-ig neveztél) és részvételi karszalagod szeptember 23-án az esemény helyszínén, a versenyközpontban 8:30-10:00 óra között veheted át.

Öltözők, mosdók
A strandon az öltöző, mosdó, wc ingyenes. A csomagokat a strand területén lehet hagyni, de az értékekért felelősséget nem vállalunk (Pénzt, ékszert, nagyobb értéket ne hagyjatok a strandon.)

A RAJT
Tervezett rajt: 10:00-tól 7,5 és 15 km-es táv résztvevői kb. 10:30-ig

10:30-tól a 28 km-es táv résztvevői kb. 11:00 óráig

A mezőnyt 2 perces turnusukban indítják. Az indítások között 2 perces szüneteket tartanak mindaddig, amíg ezt az indulásra várakozók száma indokolja.

Rajthelyszín és versenyközpont: Agárd Napsugárstrand

Az eseményen bukósisak és egyéb védőfelszerelés viselése minden résztvevő számára ajánlott. A programon a KRESZ szabályainak betartása kötelező.
Az útvonalon a Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidőpark bejáratánál található kerékpáros pihenőben és a Velencei Korzón biztosítanak a szervezők felfrissülési lehetőséget.

Rollingfest:
2017. szeptember 23. szombat
Napsugár Strand
Agárd Chernel István u. 1.

Kapcsolatvelvétel, nevezés, további információk ITT.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk