Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Január 02. 09:35, kedd | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

GYŐZELEM AZ ÉV ELSŐ NAPJÁN, ZNOJMÓBAN IS JOBB VOLT A VOLÁN

GYŐZELEM AZ ÉV ELSŐ NAPJÁN, ZNOJMÓBAN IS JOBB VOLT A VOLÁN

Két nappal a két csapat fehérvári mérkőzése után ismét találkozott a Znojmo és a Fehérvár AV19.

Ezúttal a csehek voltak a házigazdák, de 2018 első napján ez sem akadályozta meg a Volánt abban, hogy győzelemmel nyissa az évet. A hazaiak vezető góljára néggyel feleltek Gilberték, így a táblázaton is meglógtak riválisuktól és tovább közelítenek a rájátszást érő helyekhez.

Akárcsak Fehérváron, ezúttal is a Znojmo szerezte meg a vezetést a mérkőzés elején, és Lattner gólja után meg is őrizték előnyüket a csehek az első szünetig. Sőt, a kapura lövések alapján növelhették is volna, hiszen több mint háromszor annyi korongot küldtek Carruth kapujára, mint a Volán az övékére. Az arány a második harmadban sem változott, na de a hatékonyság...! A Fehérvár kilenc lövésből három gólt is ütött, Hári, aki immár stabilan hozza a pont/meccs átlagot, emberhátrányban elcsípett krongból is betalált.

Előtte a másik pontfelelős, Gilbert, valamint Latendresse is gólt ütött, így a záró játékrészt nyugodtan várhatta Hannu Järvenpää csapata. A védekezéssel nem volt gond, Carruth mindent védett (97,5%-os hatékonysággal!), így a 40-17-es lövésmutató ellenére a végén simán nyert a Volán. Gilbert üres kapus góllal biztosította be a győzelmet, amellyel a fehérváriak három pontnyira kerültek a biztos rájátszást érő hatodik helytől.

HC Orli Znojmo - Fehérvár AV19 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)
Gl: Lattner, illetve Gilbert (2), Latendresse, Hári.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.