Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 22. 19:06, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás 2018 tavaszán.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

A Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium felújítására illetve bővítésére csaknem 483 millió forintot költenek.

A fejlesztések kiemelt célja, hogy a területi különbségeket kiegyenlítve és egyenlő esélyeket megteremtve, közel azonos színvonalú köznevelési feladatellátáshoz való hozzáférést biztosítsanak az intézményekben. A megfelelő számú és korszerűen felszerelt tantermek, szaktantermek, laborok, nyelvi képzési termek pedig megfelelő informatikai eszközökkel legyenek felszerelve.

A Székesfehérvári Tankerületi Központnak az érintett intézmények fejlesztése, a megfelelő infrastrukturális háttér kialakítása útján kifejezett célja az alapvető tárgyi, technikai, eszköz és infrastrukturális feltételek megteremtése – mondta Török Szabolcs tankerületi igazgató. „Az infrastruktúra fejlesztése is nevelő erővel bír, hiszen azok a diákok akik egy szebb környezetbe lépnek be az iskolában, azok értékelni fogják ezt a fejlesztést. A tárgyi eszközök beszerzése is nagyon fontos, hogy 21. századi körülmények között tanulhassanak a diákok.”

A felújítások közbeszerzési eljárásai még idén elkezdődnek és kiválasztják a kivitelezőket, áprilisban pedig elkezdhető az intézmény életével egyeztethető munka. 2019-ig minden felújítással elkészülnek a tervek szerint.

Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője arról beszélt a felújításokat ismertető sajtótájékoztatón, hogy két éve nagyon határozott választ adott az állam a migrációs kérdésre, ami ráirányította a figyelmet arra, hogy választ kell adni a születésszám csökkenésre és a munkaerőhiány kérdésére is. Az elmúlt évek kormányzati döntései választ adnak ezen problémákra, és ennek nagyon fontos része az is, hogy a gyermekeink korszerű intézményekbe járjanak és olyan tudással kerüljenek a munkaerőpiacra, ahol az iskolarendszerben megszerzett tudásukkal könnyen boldogulnak majd.

Nagy öröm, a közel hatszáz millió forintos iskolafejlesztés a városban mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Majd arról beszélt, hogy a város közössége mennyire össze tud nőni a hagyományokkal, amit a gazdaság területén jól fémjelzett az, hogy óriási örömet okozott a buszgyártás újraindítása Fehérváron.

"Hasonló jellegű, szimbolikus dolog az iskolák fejlesztése is. Ha van olyan dolog, amiben közmegegyezés van, akkor az az oktatás infrastruktúrájának a fejlesztése - mondta. A legfontosabb az oktatási intézményekben persze a tartalom, de nem mindegy, hogy ez milyen környezetben valósul meg." - emelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.