Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2020. November 29. 18:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/Fotók: mavcsoport.hu

Hétfőtől hat emeletes vonat közlekedik a váci és a ceglédi vonalon

Hétfőtől hat emeletes vonat közlekedik a váci és a ceglédi vonalon

Hétfőtől hat emeletes vonat közlekedik a két legforgalmasabb elővárosi vonalon; négy a váci, kettő a ceglédi vonalon - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a hatszáz ülőhelyes, emeletes vonatok az előzetes vizsgálatok, tesztek után szerezték meg az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges engedélyt.

2022 végéig negyven emeletes vonat állhat forgalomba, ezzel elérhető, hogy a főváros elővárosi forgalmát szinte teljes mértékben modern motorvonatok szolgálják ki - írták.

A vasúttársaság a közleményben arra kérte az utazókat, hogy továbbra is tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne felejtsék el, hogy a maszk használata nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem az állomásokon és megállóhelyeken is kötelező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.