Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 22. 19:02, péntek | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Indul a kosárszezon, Észtországban az Alba Fehérvár

Indul a kosárszezon, Észtországban az Alba Fehérvár

A magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehévárszezonnyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, a kosarasok nagyon magasra tették a lécet előző idénybeli sikereikkel.

A feltételek adottak hozzá, hogy idén is hasonló célokkal vágjanak neki a hazai sorozatoknak. A Bajnokok Ligájában vasárnap a Kalev Tallin otthonában, jövő kedden pedig a fehérvári visszavágón játszik az Alba.

Azok után, hogy bajnok és kupagyőztes lett, nincs könnyű dolga az Alba Fehérvárnak, ha meg akarja ismételni a legutóbbi idényt. Lejjebb azonban nem adhatják, a léc idén is magasan lesz, ez derült ki a klubvezetők szavaiból.

Balássi Imre klubelnök emlékeztetett rá, nemcsak itthon szerepelt jól a csapat a múlt szezonban. "Tavaly a nemzetközi kupában is helytálltunk, olyan csapatok ellen, amelyek utána vagy megnyerték hazájuk bajnokságát vagy a közvetlen élmezőnyhöz tartoztak. Ilyenkor igazi kihívás az új sorozat, bízuk benne, hogy ismét versenyképesek leszünk. Vasárnap remélhetőleg egy hasonlóan sikeres szezonnak vágunk neki" - mondta a klubelnök.

Simon Balázs ügyvezető kiemelte, a cél az értékek megtartása volt, ez a magyar játékosok esetében volt igazi realitás. "Állandóságot akartunk, ez a magyar magra vonatkozik, amelyet megtartottunk,sőt még erősítettünk is. A légiósoknál történtek változások, nem tudtuk megtartani a tavalyiakat. De bízunk benne, hogy vezetőedzőnkkel közösen a tavalyihoz hasonlóan jól választottunk külföldi kosarasokat most is. Magasra tettük a lécet tavaly, de bízom benne, hogy meg tudjuk védeni a címeinket, hiszen a feltételek adottak."

Ami a szezon kezdetét illeti, a vasárnapi, észtországi találkozóval nyit az Alba. A Kalev tallin ellena tét a Bajnokok Ligéája utolsó selejtező körébe jutás lesz. Ha a keddi visszavágó után az Alba áll jobban, a következő ellenfele a török Pinar Karsyaka lesz, de egyelőre az észt csapat van terítéken.

"Próbáltuk jól kihasználni az időt, hogy felkészülten álhassunk oda az idei első tétmeccsünkön" - mondta Dzunics Braniszlav vezetőedző. "Az észt bajnok erős ellenfél, egy komoly macedón csapatot vert ki az első körben. Jó erőkből áll a Tallin, de itt már nincs is gyenge rivális. Két játékosuknak is van euroligás múltja, és ők is igyekeztek megtartani a bajnokcsaptukból több kosarast. Mi készen állunk rá, hogy a maximumot nyújtsuk."

Sajnos ez nem vonatkozik Travis Simpsonra, aki sérülése miatt biztosan nem játszhat az észtek ellen egyik mérkőzésen sem. A töbiek, ahogy azt Lóránt Péter csapatkapitány elmondta, nagyon várják már a tétmérkőzéseket. "Hogy mire leszünk képesek, az majd kiderül. Az ellenfelek itthon erősödtek, hogy a mi légiósaink hogy tudnak beilleszkedni és teljesíteni, arról majd január körül láthatunk pontos képet" - mondta Lóránt.

Amennyiben bejutna a Bajnokok Ligája csoportkörébe az Alba, hazai meccseit nem játszhatná a Gáz utcai csarnokban, mert a nemzetközi szövetség szigorú előírásainak nem mindenben felel meg a létesítmény. Ez, és a sok utazás is jelentős pluszterheket ró a klubra. A tájékoztatón jelen lévő Mészáros Attila alpolgármester elmondta, egyeztetnek a klubvezetőkkel és a város minden segítséget meg fog adni, hogy sikeres lehessen a szezon. (Ha a BL selejtezőből kiesik, akkor a FIBA Európa-kupában szerepel az Alba, ott, akárcsak tavaly, játszhat az Alba Regia Sportcsarnokban.)

"Nagyon vártuk már ezeket a napokat, amikor ismét szurkolhatunk a kosarasoknak. A tavalyi sikrekhez még egyszer gratulálunk, fantasztikusan teljesített az Alba Fehérvár. A nemzetközi szereplésnek komoly városmarketing értéke is van, ezért is minden támogatást megadunk a csapatnak, és nagyon várjuk hogy hazai pályán láthassuk az európai kupában!" - mondta Mászáros Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.