Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. Január 30. 19:13, kedd | Sport
Forrás: feol.hu

Isztambulban az albások

Isztambulban az albások

Az Alba kosarasai remek pozícióból, 3-1-es mérleggel várják a Demir Insaat elleni derbit az Európa Kupában.

December 20-án, a litván Kédainiai városában hosszabbításos, 90-87-es vereséggel kezdte az újabb csoportkört az Alba, azóta győzelmek következtek zsinórban. A Demir Insaat együttesét rossz első félidő után kiváló másodikkal legyűrték 74-72-re, az Egis Körmendet idegenben múlták felül 85-77-re, múlt kedden pedig itthon gyűrték le a balti BC Nevezist, 88-80-ra.
Szerdán este Isztambulban lépnek pályára a kék-fehérek, vezetőedzőjük, Dzunic Branislav pontosan tudja, nem vár rájuk könnyű összecsapás.

– A Demir Insaat nagyon erős együttes. Fehérváron sikerült legyőznünk őket, egylabdás mérkőzésen. Ugyanazokat a hibákat nem követhetjük el, mint tettük otthon, az első játékrészben közel húsz ponttal vezettek a látogatók. Remek második félidei játékkal fordítottunk. Ha megint hagyjuk őket elmenni, Törökországban biztosan nem tudunk visszajönni, tehát végig koncentrált, fegyelmezett játékot kell nyújtanunk. A játék minden elemében kimagasló teljesítményre, extra produkcióra lesz szükségünk mindkét palánknál. Az eredmények nagyon szerencsés alakulása esetén akár két vereséggel is továbbjuthatunk, de nem ebben gondolkodunk. Győzni szeretnénk Isztambulban is – közölte az albás vezetőedző, Dzunic Branislav.

A csapatkapitány, Lóránt Péter reméli, jó eredménnyel térnek haza a török városból.
– A ZTE ellen kimondottan jól játszottunk, megérdemelten győztünk a hétvégén. A zalaiak harcoltak, nem adták fel, a legjobbunkat kellett nyújtanunk a sikerhez. A törökök ellen is nagyon jó produkcióra lesz szükségünk a sikerhez. Bízom a csapatban.
Az utolsóként érkező amerikai légiós, Sir’Dominic Pointer bokája kifordult a hétvégi, Zalakerámia ZTE elleni, Gáz utcai összecsapáson.

A kosaras cserét kért, majd a végjátékban visszatért ugyan, de a lábát végig fájlalta. Azóta nem edzett a társakkal, játéka kérdéses. A hátvéd a csapattal tartott a Boszporusz partjára, a derbi előtt derül ki, pályára léphet-e, vagy sem.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.