Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. November 26. 07:32, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti/illusztráció: pixabay

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a tűzvészt

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a tűzvészt

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a több mint két hét óta pusztító tűzvészt.

A Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként emlegetett katasztrófa 88 halálos áldozatot követelt és még mindig 249 az eltűntek száma - jelentette be vasárnap a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.

A november 2-án fellobbant tüzekben Kalifornia északi vidékein mintegy 14 ezer lakóépület és további, több mint 5000 épület dőlt romba vagy égett porig, a Los Angeles környékén pusztító - és már szerdán megfékezett - tűzvésznek pedig három halálos áldozata volt, a lángok 1500 épületet tettek tönkre.

A szerda óta folyamatosan zuhogó eső a tűzoltók munkáját ugyan segítette, ám a mentést nehezítette. Több helyen is kisebb földcsuszamlások voltak, vasárnap a hatóságok áradások veszélyére figyelmeztettek.

A mentési munkálatok vasárnap is folytatódtak, a mentők, a tűzoltók és a különlegesen kiképzett kutyákkal dolgozó rendvédelmi erők tervszerűen fésülik át a tűzvész sújtotta területeket. Az északi Butte megye seriffjének hivatala drónokkal készített felvételeket a katasztrófa helyszíneiről, az elpusztult vagy "csak" erősen károsodott településekről, az úthálózatról, és az illetékesek azt remélik, hogy az így készült részletes felvételek értékes információkkal segítik majd a mentésben dolgozókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.