Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 21. 07:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Kecskeméten szerezte meg első idei győzelmét az Alba Fehérvár KC

Kecskeméten szerezte meg első idei győzelmét az Alba Fehérvár KC

Egy kalkulált és egy váratlan vereség után azzal a céllal utazott az újonc Kecskemét otthonába az Alba Fehérvár KC, hogy harmadik bajnokiján begyűjtse első győzelmét.

  • Deli Rita tanítványai bár vezettek nagyobb különbséggel is, végül négy góllal nyertek Kecskeméten.

A Ferencváros ellen talán csak a tizennégy gólos különbség volt váratlan, a vereséggel lehetett kalkulálni. Az első hazai bajnokin, a Kisvárda ellen mindenki arra készül Székesfehérváron, hogy az Alba Fehérvár KC megszerzi első győzelmét a női kézilabda bajnokságban. A végjáték azonban jobban jött ki Triscsukékknak, ami egygólos vendégsikert eredményezett. Így szerdán, 17 órától Kecskeméten két nullapontos alakulat feszült egymásnak. Az újonc az első körben odahaza kapott ki egy góllal a Debrecentől, majd a másodikban, több mint negyven gólt kapva, tizenkilenccel maradt alul Vácott.

Yulia Kucerova révén a Fehérvár ellen az első gólt a házgazdák lőtték, az Alba azonban Zsilinszkajtye és Pelczéder találataival hamar fordított a Hírös városban. Sőt, Pelczéder második gólja után a tizenkettedik percben már három volt közte, a különbség pedig csak nőt tovább. Kevesebb mint hét perccel a szünet előtt a nagyszerű napot kifogó Májer Krisztina hatodik góljával már hattal, 16-8-ra vezettek Deli Rita tanítványai. A Kecskemét nem sokkal a félidő vége előtt, többek közt egy kettős emberelőnynek is köszönhetően némiképp visszazárkózott, de még ekkor is öttel állt jobban az Alba. Az első harminc percet Mendy, és stílszerűen Májer góljai zárták le, 11-18-at mutatott ekkor az eredményjelző.

A Messzi István Sportcsarnokban aztán a második félidő elején aztán túlzottan nem változott a játék képe, a fehérváriak a harmincötödik percben már nyolc góllal is vezettek. Siska Pálmáék azonban nem adták fel, és módszeres, alapos „hátrányledolgozásba” kezdtek. Ennek pedig meg is lett az eredménye, mert tizenhárom perccel a vége előtt kettőre(!) csökkent a különbség. De Gjorgjijevska és Mendy találatai megnyugvást hoztak a fehérvári szurkolók számára, újfent néggyel ment a Fehérvár, de ekkor még mindig hátra volt a meccsből tizenkét perc. De Claudine Mendy hátára vette a csapatot, a francia átlövő zsinórban szórt négy gólt, a kecskemétiek pedig nem tudtak mindegyikre válaszolni, így ismét egyre megnyugtatóbbá vált az Alba előnye. Majd az 58. percben jött az újabb Mendy gól, amivel tulajdonképpen el is dőlt a két pont sorsa. Az Alba Fehérvár KC végül 29-25-ös győzelmével megszerezte első pontjait az idei bajnokságban.

Az Alba Fehérvár KC legközelebb október 8-án, vasárnap a Vác ellen lép pályára hazai környezetben.

Kecskeméti NKSE – Alba Fehérvár KC 25-29 (11-18)

Címkék: alba fkc, kézilabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.