Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 18. 16:44, szombat | Életmód
Forrás: peakshop.hu

KEZD A NAPODAT VIRÁGPOR EVÉSSEL! DE MOST KOMOLYAN!

KEZD A NAPODAT VIRÁGPOR EVÉSSEL! DE MOST KOMOLYAN!

Hallottál már a virágporról, mint a leghatékonyabb szuperélelmiszerről? Ledöbbensz, ha megtudod, mennyi mindenre van gyógyító hatással!

A virágpor nem gyógyszer, viszont több mint 100 összetevőjével képes a hiányzó tápanyagokat pótolni a testedben, így segíti elő a gyógyulásodat, hiszen a természetes alkotóelemeit a szervezeted közvetlenül hasznosítani tudja. Ráadásul jelentősen megnöveli az oxigén mennyiségét az agyadban és általában a sejtekben, ezáltal jobb egészségi és mentális állapotot eredményez. Szabályozó tulajdonságai helyreállítják a szervezeted egyensúlyát és az egyes funkciók összehangolt működését.

Milyen tápanyagot tartalmaz a virágpor?

Koncentráltan tartalmazza mindazokat az életfontosságú anyagokat, amelyek a szokásos táplálkozásodból gyakran hiányoznak, amelyekre a szervezetednek normális működéséhez és folyamatos regenerálódásához okvetlen szüksége van. Jelentős mennyiségben tartalmaz vitaminokat is, így a virágporos étrenddel újjáépíted és támogatod a szervezet méregtelenítését.

Jelentős mértékben tartalmazza főleg a „B” csoporthoz tartozó vitaminokat is: riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat, valamint kevesebb „C” és „A” provitamint, folsavat és „P” vitamint.

Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, mint pl. a vas, réz, kén, nátrium, kálium, kálcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium.

Virágpor a táplálkozásban

A virágpor a szervezeted számára alapvető fehérjét tartalmazza, 22 aminosav közül húszat, többek között hisztidint, triptofánt, metiomint, leucint, lizint, lubaminsavat, cisztint, vagyis a nélkülözhetetlen aminosavakat is. Hihetetlen, de 100 gramm virágpor annyi aminosavat tartalmaz, mint 1/2 kg marhahús vagy 7 tojás.

A virágpor 2,71-14,44% zsírt is tartalmaz, melynek mintegy 20%-a telítetlen, egyes vitaminokkal keverve megakadályozza az érelmeszesedést.

Virágpor allergiád van?

Akkor Neked még inkább szükséged van virágporra! A méhek ugyanis nem ugyanazokat a pollen szemeket gyűjtik be, amelyekre az ember allergiás szokott lenni, hanem pont az ellenkező hatást kifejtőket, amelyek képesek az allergiát okozó pollenekkel szemben szervezetedet ellenállóvá tenni. Vedd azonban figyelembe, hogy sokfajta virágpor allergia létezik, ezért ha virágpor allergiád van, akkor a nyers virágpor fogyasztása előtt végezz tesztet, fogyassz el 1-2 szemcsét és várj néhány percet, hogy minden a megszokott módon működik-e.

Nem mindegy, hogy melyik fajtáját választod, hiszen mindegyik betegségre, illetve egészségügyi problémára más-más fajtájú virágport érdemes fogyasztanod. Azonban a legsokoldalúbb a vegyes virágpor, elképesztő mennyi mindenre van pozitív hatással!

Virágpor élettani hatásai

- Hatékonyan erősíti az immunrendszert, helyreállítja a szervezet kémiai folyamatait és megszünteti az egészségtelen tényezőket. Egyes kutatók állítják, hogy csak nyers virágpor és víz fogyasztásával az ember hónapokig képes jó egészségben elélni.
- Jótékonyan hat a bélflórára és a májra, tisztítja őket, ennek az eredménye az lesz, hogy a más élelmiszerekben lévő tápanyagok jobb, és nagyobb mennyiségben fognak hasznosulni.
- A virágpor aktív antibiotikumokat tartalmaz, melyek elpusztítják a kórokozókat, bakteriosztatikus hatású, azaz megakadályozza a káros baktériumok növekedését, sejtszintű védelmet ad a fertőzésekkel és a méreganyagokkal szemben.
- A virágporban lévő anyagok segítik a kálcium felszívódását. A virágpor tele van olyan anyagokkal, melyek mind a csontok méregtelenítését, mind a csontok megerősítését elősegítik.
- Rendkívüli módon energetizálja a szervezetet. Ha kimerült vagy nagyon fáradt vagy, akkor serkentőleg hat a testre.
- Kiváló méregtelenítő, mivel képes a mérgeket és toxikus anyagokat eltávolítani a testből.
- Rengeteg olyan tápanyagot tartalmaz, amelyre a bőrödnek, és a hajadnak szüksége van. Alkalmazhatod a nyers virágport hajpakolásokban is, egyből a hajhagymákat erősítve.
- A mellékvesekéregben segíti a hormonelválasztást, szabályozza a só- és vízanyagcserét, a szénhidrát-, zsír- és fehérje anyagcserét, ezzel is segítve a diétádat.
- Amiláz enzimet is tartalmaz, mely a szénhidrátok, a cukor lebontásához nélkülözhetetlen emésztőenzim, csökkenti a túlsúlyt, enyhíti az elhízását.
- Jó hatással van a húgyutakra és a vesére, támogatja a vese működését.
- Gyorsítja a szervezetben a szövetek regenerálódását, így rendkívül hatékony a sebészeti műtétek utáni hegszövet gyógyulásában.
- Hatékony a májbántalmaknál, emésztési zavaroknál, kedvezően hat a bélműködésre is, így segítséget nyújt hasmenés és székrekedés esetén is
serkenti a belső elválasztású mirigyek működését, elősegíti a vérképzést, csökkenti a koleszterin szintet, erősíti a szívizmot
- Hasonlóképpen sikeresen használható idegesség, magas vérnyomás, vérszegénység, köszvény gyógykezelésére is és az agyvérzés megelőzésére.
- A nyers virágpor az egyik olyan gyógyhatású élelmiszer, amelyet akár terhesség idején is nyugodtan fogyaszthatsz, mert kifejezetten jó hatással van a magzat fejlődésére.
- A fiatalság megőrzésében is segít, ugyanis gátolja a ráncok kialakulását, a már meglévő ráncok mennyiségét pedig csökkenti

A virágpor színe aszerint, hogy milyen növénytől származik, az aranysárgától a sötétbarnáig változik, de lehetnek benne fekete szemcsék is. Íze édes, illatos, jellegzetes szagú.

Adagolása

Felnőttek részére naponta 15-20 gramm (3-4 kiskanál), 5 éven felüli gyereknek 10 gramm.

Lenyelés előtt alapos rágd meg, kevés folyadékot is ihatsz hozzá. Ha túl intenzívnek találod az ízét, vagy keverheted kevés mézzel, gyümölcslével, vagy joghurttal. Ha az előírt mennyiség nyugtalanság érzetet kelt, mint a természetes kávé, akkor csökkentsd az adagot, míg a szervezet megszokja, majd fokozatosan emeld az előírt adagra.

Légmentesen zárható üvegben tárold!

peakshop.hu

Címkék: egészség, virágpor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.