Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Október 27. 14:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Kihalt Vietnamban a jávai orrszarvú

Kihalt Vietnamban a jávai orrszarvú

A WWF és az International Rhino Foundation jelentése szerint kihalt Vietnamban az egyik legveszélyeztetettebb orrszarvúfaj, a jávai orrszarvú.

A szakemberek elmondása alapján az utolsó példányt orvvadászok ölték meg, hogy megszerezhessék a tülkét.

A szakértők ugyanakkor azt is hozzátették, hogy a bejelentés nem volt meglepő, mivel 2008 óta mindössze egyetlen egy észlelésről volt tudomásuk az országban. A becslések szerint mára mindössze 50 vadon élő példány maradt az egész világon, így az állat bármikor végleg kihalhat - írja a BBC Science and Environment News.

Nagy csalódás számunkra, hogy bár hatalmas összegeket fektettünk be annak érdekében, hogy megmentsük a vietnami orrszarvút, minden erőfeszítésünk hiábavaló volt. Az ország ezzel elvesztette természeti örökségének egy részét - mondta Tran Thi Minh Hien, a WWF vietnami igazgatója.

A szakértők egyébként azért ennyire biztosak abban, hogy az utolsó példányt pusztították el, mert már évek óta DNS mintákat vettek a Cat Tien Nemzeti Park területén begyűjtött trágyamintákból, és kiderült, hogy mind egyetlen példányhoz tartoznak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.