Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Augusztus 22. 06:35, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: okkfehervar.hu

Lezajlott a beruházás második ütemének műszaki átadása

Lezajlott a beruházás második ütemének műszaki átadása

A Móricz Zsigmond utcában befejeződött az aszfaltréteg-csere második üteme.

A több mint 42,5 millió forintból megvalósult beruházás műszaki átadására tegnap délelőtt került sor, ahol a részletekről Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek.

Még májusban kezdődtek el a Móricz Zsigmond utca felújítási munkálatai, mely összességében közel 8000 m2-nyi felületet jelent. A műszaki átadáson elhangzott, hogy azért volt szükség a kopóréteg cseréjére, mert a nagy forgalom miatt az nagyon elhasználódott. A beruházás a lakosok kérésére valósult meg két ütemben, májustól augusztus közepéig. Az első ütemben – mely 29,5 millió forintos beruházás volt – a Vadászkürt és a Huba köz közötti szakasz felújítása történt meg június végéig, míg a mostani második ütemben a Huba köz – Géza utca közötti szakasz készült el.

A város költségvetése és jó gazdálkodása nyújt lehetőséget arra, hogy a körzetekben a nagyobb utcák felújítása megtörténhessen, adott tájékoztatást Deák Lajosné önkormányzati képviselő a beruházás részleteiről. Mint elmondta, a Móricz Zsigmond utca még 1971-ben lett aszfaltozva, és mivel a burkolat felülete nagyon elhasználódott, ezért döntöttek annak cseréje mellett, amikor erre az anyagi fedezet megteremtésével lehetőségük nyílt. A felújítás két részletben történt meg, ami nemcsak az útfelület cseréjét, hanem a csapadékvíz- és a szennyvízaknák cseréjét is jelentette.

Hozzátette: nagyon örül annak, hogy ez a felújítás megtörténhetett a Móricz Zsigmond utcában, ugyanúgy, ahogy az Alkotás utcában is, mely szintén most készült el, és a héten lesz a műszaki átadása. A körzetben számos olyan utca van még, ami „megérett arra”, hogy a felületét kicseréljék, így ezen felújítási munkálatokat folytatni fogják a városrészben.

Elmondta azt is, hogy a lakók nagyon örülnek az új burkolatú utcának, aminek a kivitelezését a munkálatokat végző cégnek, valamint a Városgondnokságnak is megköszönte. Végezetül kitért arra, hogy a jó minőségű aszfaltréteg vonzza az autósokat a gyorsabb haladásra, így a közlekedési szabályok betartására, valamint az óvatos közlekedésre hívta fel a figyelmet.

Bozai István városgondok arról adott számot, hogy ezen útfelújítás a Városgondnokság idei útépítő programjának fontos eleme. Elmondta, hogy ez a második szakasz több mint 42,5 millió forintból valósult meg. A burkolatfelújítás ennek során több mint 4500 m2-en történt meg, illetve 60 fedlapot is kicseréltek.

A cég ÚT 2017-19 Programjával kapcsolatban tájékoztatást adott arról, hogy most a megvalósítás második felénél tartanak, és várhatóan október végén - november elején a teljes –idei évre tervezett – programot meg fogják valósítani. Ennek során összességében több mint 90 helyszínen végeznek munkálatokat Székesfehérváron: parkolót, utat, járdát újítanak fel, melyek többsége 40-50-60 éves. Majd a kivitelezések miatt bevezetett, illetve bevezetésre kerülő forgalomkorlátozások miatt a lakosok türelmét köszönte meg.

Hozzátette: bízik abban, hogy a Közgyűlés a jövőben is támogatni fogja ezt a programot, és a következő években hasonló ütemben tudják majd a város útburkolatait, járdáit, parkolóit megújítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.