Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 13. 16:28, szerda | Helyi
Forrás: mti.hu

Magyarország lesz a házigazdája jövőre a Turizmus Világnapjának

Magyarország lesz a házigazdája jövőre a Turizmus Világnapjának

Budapest lesz a házigazdája 2018-ban a Turizmus Világnapjának az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) keddi döntése értelmében

- közölte Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő, aki részt vett a szervezet kínai ülésén.

Ujhelyi István az MTI-hez is eljuttatott közleményében kiemelte: személyesen kezdeményezte korábban, hogy Magyarország pályázza meg az esemény rendezési jogát, a döntés azonban a teljes magyar turisztikai szektor sikere is.

A képviselő az EP közlekedési és turisztikai szakbizottságának alelnökeként vett részt a kínai Csengtuban rendezett világtalálkozón, ahol ő tartotta az egyik nyitóelőadást. A közlemény szerint a rendezvényen százötven ország több mint ezer diplomatája, szakminisztere és közel ötezer turisztikai szakembere volt jelen.

  • A turizmus világnapjának az idén Katar, jövőre Magyarország, 2019-ben pedig India ad majd otthont.

    Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus világnapját.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint az, hogy Budapest adhat otthont a jövő évi turizmus világnapjának, rendkívüli szakmai elismerés, és visszaigazolja a magyar turizmus folyamatosan javuló teljesítményét is.

A vezérigazgató az MTI-nek kedden elmondta: Budapest mint konferenciahelyszín továbbra is ott van az üzleti és államigazgatási döntéshozók térképén, amit az ilyen rendezvények csak tovább erősítenek.

Ismertetése szerint a turizmus világnapja helyszínét a régiók között rotációs alapon választják ki, Európa hat év után adhat újra ismét otthont a rangos eseménynek. Legutóbb 2012-ben Madridban volt a világnapi rendezvény. Tavaly a dél-kelet-ázsiai régióból Bangkok, az idén pedig Katar lesz a házigazda.

Guller Zoltán emlékeztetett: a 2018-as házigazda országot az UNWTO Európai Regionális Bizottságának június 6-i ülésén választották ki Moldovában, ahol egyhangúlag támogatták a magyar jelentkezést, most pedig a korábbi döntést az UNWTO közgyűlésén hagyták jóvá.

  • A turizmus világnapi rendezvény minden évben egy meghatározott téma köré épül fel, az idén a fenntartható turizmus (“Sustainable Tourism – a tool for development”), jövőre pedig a turizmus digitális átalakulása (“Tourism and the digital transformation”) lesz a téma.

Magyarország számára ez óriási lehetőség, hiszen a World Tourism Day megszervezése az országra irányítja a figyelmet nemzetközi szinten, jó alkalom a turisztikai eredmények és tervek bemutatására, valamint az idén őszre elkészülő egységes országmárka és digitális stratégia ismertebbé tételére – emelte ki a vezérigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.