Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 14. 18:33, hétfő | Helyi
Forrás: fehervariprogram.hu

Még egy hónap a hagyománnyá vált gasztrokulturális eseményig

Még egy hónap a hagyománnyá vált gasztrokulturális eseményig

Folytatódik a jelentkezés a XIII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a Fehérvári Programszervező Kft. augusztus 21–24. között várja a csapatok jelentkezését a főzőversenyre.

A székesfehérvári lecsófőző fesztiválon több mint hatszáz bográcsban, megszámlálhatatlan variációban rotyog a híres magyar ételklasszikus. Nemcsak az ötezer résztvevő, hanem az ugyanennyi érdeklődő számára is különleges élmény ez az ízes forgatag. Magyarország második legnagyobb főzőversenyén, amely már több mint egy évtizedes múlttal rendelkezik, megkóstolhatják, mit készít a Királyok Városának Lecsókirálya.

A rendezvény közösségépítő jellege megkérdőjelezhetetlen: összehozza a baráti társaságokat, családokat, civil szervezeteket, döntéshozókat. A gasztronómiai eseményt színpadi műsorok, családi programok és kézműves kirakodóvásár színesíti.

Az idei már a tizenharmadik lesz a Lecsófőző Vigasságok sorában. Szeptember 16-án várhatóan ismét több száz üstben rotyog majd a lecsó, és a nap végére kiderül, ki lesz 2017-ben a Lecsókirály.

A lecsófesztiválra augusztus 21–24. között lehet jelentkezni. A magánszemélyek, a vállalkozások és cégek, a civil- és egyéb szervezetek ezen az oldalon találják meg a jelentkezési lapokat, amelyeket kitöltés után egy kattintással elküldhetnek a szervezők címére.

Fontos tudnivaló, hogy a jelentkezést követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a jelentkezés díját (ennek összege tavaly óta nem változott), ezt átutalással vagy személyes befizetéssel tehetik meg Székesfehérváron, a Művészetek Házában (III. Béla király tér 1.), az I. emeleti 101-es szobában. A pénzbefizetésre hétköznapokon 10:00–18:00 óráig van lehetőség. Az idei év újdonsága, hogy a készpénz mellett bankkártyával is lehet fizetni.

A Programszervező Kft. minden jelentkező magánszeméllyel és egyesülettel megállapodást köt, ennek aláírása is a fenti helyszínen történik. A lecsókártyát a szerződés aláírása után vehetik át a jelentkezők.

Ahogyan a korábbi években, a szervezők idén is biztosítanak a résztvevőknek a rendezvényre tűztálcát és sörpad-garnitúrát, ezek átadás-átvételének részleteiről, valamint az eddigi évek tapasztalatai alapján szükségesnek ítélt változtatásokról a www.fehervariprogram.hu oldalon olvashatnak, de ezzel kapcsolatosan minden jelentkezőnek tájékoztató levelet is küldenek. A városban működő cégeket ugyancsak levélben keresik meg a szervezők „személyre szabott” csomagajánlataikkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.