Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Október 23. 05:08, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Megnyílt Miklós János kiállítása a Szent Korona Galériában

Megnyílt Miklós János kiállítása a Szent Korona Galériában

Megnyílt a Szent István Művelődési Ház Szent Korona Galériájában Miklós János keramikusművész kiállítása, amelyet Filep Sándor festőművész nyitott meg.

A megnyitó a Székesfehérvári Művészek Társaságának huszonöt éves jubileumi tárlatsorozatának befejező eseménye, közreműködött Vakler Anna népdalénekes és Varró János népzenész.

Az alkotó, munka közben meg akarja figyelni az anyag belső életét, hogy szakadatlanul módosíthasson. Az elgondolt és létrejött szellem, - az anyagi, a mértani és az organikus - maradéktalanul átszövi egymást, a természet tudatalatti, néma életéből kiindulva. Szerintem csak innen lehet a világ igazi értelméhez közeledni. Az egyszerűség nem a vég, hanem a kiteljesedés gondolata. Az anyag nemessége, az egyszerű forma kifejezőereje és játékos humor - ez lényegileg összefoglalva János művészete.” – fogalmazott a tárlatot megnyitó beszédében Filep Sándor, festőművész.

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: Simon Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: