Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 12. 10:34, kedd | Belföld
Forrás: mti

Megszökött egy rab Győrben

Megszökött egy rab Győrben

Kedd délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben

- tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-t. A közlemény szerint a büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását. A bv országos parancsnoksága belső vizsgálatot indított az ügyben.

Havasiné Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet tanúként hallgatta meg a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban.

A tárgyalást követően a férfi a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra. Ekkor az őr mellett, vezetőszáron és bilincsben várakozó férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt.

Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

Címkék: győr, megszökött, rab

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.