Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2016. November 22. 07:57, kedd | Belföld
Forrás: mti

Növekedhet a szálló por miatti légszennyezettség

Növekedhet a szálló por miatti légszennyezettség

A következő napokban várható csendes időjárás miatt romolhat a levegő minősége - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

A napokban - bár napközben az országban több helyen megélénkül a szél - főként az esti, éjszakai órákban rosszabb levegőminőségre, magasabb szálló por (PM10) koncentrációra lehet számítani.

A szélcsendesebb északkeleti országrészben várható rosszabb levegőminőség - írták.

Utaltak arra, hogy "a fűtési szezon indulásával, a nappalok rövidülésével a stabil, anticiklonális időjárási helyzetekben könnyen feldúsulnak a légszennyező anyagok".

Az éjszaka képződő és még a nap első felében megmaradó köd késlelteti a hőmérséklet napközbeni emelkedését, ami kedvezőtlen a levegőminőség szempontjából. A következő napokban fokozatosan növekszik a "ködhajlam". Az ország északkeleti harmadán szélcsendesebb időjárás várható, néhol egész nap ködös lesz az idő, emiatt ott lehet rosszabb a levegő minősége. Az Észak-Dunántúlon lesz élénkebb a szél, ami kedvező a levegő minősége szempontjából - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.