Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Január 04. 09:13, csütörtök | Sport
Forrás: feol.hu

Pár másodperc hiányzott az Alba kéziseinek

Pár másodperc hiányzott az Alba kéziseinek

Bár szinte végig futott az eredmény után,a végjátékban nyerhetett volna az Alba FKC. Végül döntetlenre végeztek az MTK csapatával.

A fővárosiak a lefújás előtti pillanatokban egalizáltak Termány Rita átlövésgóljával. Az eredményjelző 29-29-es végeredményt mutatott, a vendég kék-fehérek örömtáncot lejtettek a dudaszó utáni pillanatokban, a hazai drukkerek pedig fogták a fejüket az elszalasztott lehetőség miatt. Jól kezdett az Alba FKC a hétvégi bajnokin, aztán a látogatók domináltak. A záró percekre fordulva három góllal vezettek a budapestiek, innen egyenlített a házigazda, majd Mendy lerohanás utáni góljával, a vége előtt másfél perccel már vezetett. Az előnyt nem tudták megtartani.

– Bosszant az eredmény, érhetően nem vagyok elégedett az eredménnyel. Végig kerestük a ritmust védekezésben és támadásban is. Sokkal keményebben kellett volna faltolnunk, az öt egyes védekezéssel ugyan többször is hibára kényszerítettük ellenfelünket, de lövéseink a támadózónából sajnos nem sikerültek. A védekezésünk és a kapusteljesítmény sem volt jó ezúttal. Egy gyermeteg hibából kaptuk a mérkőzés vége előtt három másodperccel az egyenlítő gólt, azt hittem, rutinosabb játékosaink vannak, akik meg tudják akadályozni az utolsó találatot. Nem játszottunk jól, ezzel együtt is sikerült fordítanunk, a kezünkben volt a győzelem. Nem voltunk elég okosak a lefújás előtti pillanatokban. Pontosan tudtuk, hogy Termány Ritára jön ki a figura, mégsem tudtuk megakadályozni a gólszerzését. Jó visszajelzést kaptam arról, a játékosaim közül ki tud fókuszálni a kézilabdára a bajnoki szünet és az ünnepek után
– közölte Deli Rita, a székesfehérváriak vezetőedzője.

Az feltétlenül jó hír, hogy a brazil jobbszélső, Nascimento immár nem csak hétméteresek elvégzésére érkezik a kispadról, ezúttal kezdőként lépett pályára. Áprilisban szenvedett súlyos térdsérülést, immár teljes értékű harcos.

– Még nincs top formában, az erőnlétén is van mit javítani, de ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre jobb. Nem véletlenül választották pár éve a világ legjobbjának, pályafutása alatt sok címet és trófeát nyert. Vele egyértelműen erősebbek leszünk, idő kell, míg utoléri magát. A térdszalagszakadás után profi módon végezte a rehabilitációt.

Ami rossz hír, hogy a szezonban a 18 éves, rendkívül tehetséges irányítóra, Piller Kármenre nem számíthatnak az albások. A Brassó elleni, december végi edzőmeccsen szakadt el a korábban már műtött térdében a szalag, ismét operáció vár rá.

– Szombaton este Siófokon lépünk pályára. Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében. A döntetlen komoly bravúr lenne – tette hozzá Deli Rita.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!