Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Július 28. 07:05, péntek | Helyi
Forrás: infofehervar.hu

SysAdminDay - Rendszergazdák világnapja

SysAdminDay - Rendszergazdák világnapja

A rendszeradminisztrátorok elismeréséért 18. éve küzd a sysadminday.com. Minden év júliusának utolsó péntekén világszerte megtartják az IT-közösségekben méltán népszerű rendszeradminisztrátorok megbecsülésének napját.

A rendszeradminisztrátorok - ahogy itthon hívjuk őket, rendszergazdák vagy IT-üzemeltetők - gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról.

Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldjanak bármilyen felmerülő technikai problémát - méghozzá azonnal, hiszen a munka nem várhat. És ők azok, akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak, munkájuk gyakran alulértékelt, cégen, illetve a mindennapokon belül pedig alaptalan sztereotípiák élnek róluk, ahogy például ez a népszerű brit komédiasorozatból, a The IT Crowdból is kiderül.

Idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg itthon is a rendszergazdák világnapját a HWSW informatikai kiadó. Céljuk, hogy az előző rendezvények sikerén felbuzdulva az informatikai infrastruktúra üzemeltetőinek a kedvében járjanak, felhívják a figyelmet munkájuk fontosságára, hogy megváltoztassák a mindennapokban róluk kialakult káros és alaptalan sztereotípiákat.

Nem titkolt cél az sem, hogy a cégek felismerjék milyen fontos célcsoport a rendszeradminisztrátor, hiszen igen jelentős döntéshozó és döntés-előkészítő potenciállal rendelkeznek mind a KKV, mind a nagyvállalati szegmensben, egyszersmind szeretnének leszámolni azzal a divatos sztereotípiával, hogy a rendszergazda semmiben nem dönt, de bármit "megfúr".

A hazai SYSADMINDAY-en évről évre több szakember vesz részt, míg az első rendezés alkalmával 100-an látogattak ki a rendezvényre, addig az elmúlt években már 5-600 vendég volt.

Ami más, mint korábban

A rendszergazdák világnapját hagyományosan július utolsó péntekjén rendezik. Ez a „mozgó” dátum hazai viszonylatban nem túl szerencsés, mert a hazai szabadságolások többsége a július utolsó hete és augusztus 20. közé esik. Ennek kivédésére a SYSADMINDAY tavaly elszakadt a hivatalos időponttól, és azóta a rendezvényt a fenti időszak előtt tartjuk meg. Így lett az idei dátum július 28. helyett július 21. A hazai SYSADMINDAY új helyszínen, az AnKERT-ben (1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) várta a látogatókat. Az esemény főtámogatója az ESET biztonságtechnikai szoftverek hazai forgalmazója, az ESET Magyarország.


Összefoglaló a 2016-os eseményről:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára