Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Augusztus 10. 05:51, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: fmc.hu

Székesfehérvár mint Európa kulturális fővárosa (videó)

Székesfehérvár mint Európa kulturális fővárosa (videó)

Még augusztus 15-ig szavazhatunk! A várost történelme és kulturális öröksége alkalmassá teszik a kitüntető cím elnyerésére.

Induljon-e Székesfehérvár az Európa kulturális fővárosa címért? Ezt a kérdést akár a városlakók véleménye is eldöntheti: augusztus 15-ig még szavazhatunk a kérdésben!

Akár Székesfehérvár is lehet Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Ezt a címet ugyanis hat év múlva Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti. A kezdeményezés célja Európa kulturális sokszínűségének megőrzése és támogatása, valamint a nemzetközi figyelem és a megvalósuló fejlesztések révén a városok hosszú távú fejlődésének, nemzetközi arculatának erősítése.

A cím elnyerésére pályázó magyarországi városok közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy független, az Európai Unió intézményei által kijelölt szakértői testület közreműködésével választja ki azt a települést, amely 2023-ban jogosult lesz az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető cím viselésére. Székesfehérvár vezetése - a város több mint ezeréves történelme, tradíciói és kulturális öröksége egyedülálló értékeire, valamint átlagon felüli gazdasági erejére alapozva - fontolgatja, hogy elindul a rangos nemzetközi kitüntető cím elnyerésére vonatkozó pályázaton.

  • Székesfehérvár Önkormányzata nyár elején tett közzé felhívást, a fehérváriak véleményét kérve azzal kapcsolatban, hogy Székesfehérvár induljon-e az Európa Kulturális Fővárosa címért. A javaslatokat és a szavazatokat augusztus 15-ig várják mind elektronikusan, mind nyomtatott formában.

A pályázattal kapcsolatban megírt javaslataikat augusztus 15-ig akár személyesen, akár postai úton eljuttathatják a Polgármesteri Hivatalba. A pályázati indulással kapcsolatos támogató, vagy nem támogató szavazataikat pedig ugyanezen határidőig leadhatják a város honlapján, vagy a Polgármesteri Hivatal Városház tér 1. számú épületének portáján elhelyezett szavazólapokon.

Városnézés a levegőből:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.