Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Szeptember 12. 05:48, kedd | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Történelmet írtak a Kiskút Tenisz Klub tagjai

Történelmet írtak a Kiskút Tenisz Klub tagjai

A Városházán köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester a női szuperliga-győztes Kiskút Tenisz Klub tagjait, akik minden fordulót megnyerve vitték végig a tornát.

Díjátadásra került sor a Városházán: a Kiskút Tenisz Klub sportolói júliusban óriási bravúrral, száz százalékos teljesítménnyel lettek bajnokok a női Szuperligában.A fogadáson került sor az érmek és kupa átadására, a találkozón részt vett Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

„A hölgyek történelmet írtak a történelmi városban, önálló fejezettel írták be magukat a sport történetébe.” – fogalmazott köszöntőjébendr. Cser-Palkovics Andráspolgármester, és megköszönve a munkát gratulált az elért eredményhez. Örömét fejezte ki, hogy a kitűzött célt elérte a csapat, és megköszönte, hogy a sűrű versenynaptár mellett időt szakítottak a városházi ünneplésre. Azt mondta, az eredmény fontos annak az 1500 kisebb-nagyobb, iskolai keretek között teniszező gyermeknek is, akik látják, mint jelent magas szinten űzni ezt a gyönyörű sportot. A polgármester megfogalmazta jókívánságait, hozzátéve, hogy az infrastruktúra mellett kiemelten fontos azoknak a közösségeknek a támogatása, amelyek a kemény munka mögött állnak.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is gratulált a lányoknak. Azt mondta, nem a véletlen műve, hogy egy hosszú MTK-s sorozat szakadt meg. A szövetség olyan munkát indított el, ami az alapoktól reformálja meg a teniszt. Az országos eredményekre és a székesfehérvári sikerekre utalva kifejezte: „Nem mindig a legerősebbnek kikiáltott, hanem az a klub tud győzni, amelyik stabilabb játékosokat tud indítani a versenyen.” Majd az egyéni pályafutásban is sikereket kívánt a szuperligás eredményeket követően.



A szövetség és a város ajándékainak az átadása után a polgármester a csapattagoknak bemutatta a Városháza Dísztermét és a koronázási ékszereket. Az eseményen jelen volt Viszló Csaba, a klub tulajdonosa, Fehér Tamás, a csapat menedzsere és Mészáros Attila alpolgármester.

A fehérvári Kiskút Tenisz Klub a 2016-os ezüstérmes Diego SC-vel közös csapattal indult júliusban a magyar női tenisz csapatbajnokság legmagasabb osztályában, a Szuperligában. A Diego SC – Fehérvár Kiskút TK azzal a céllal vágott neki a tornának, hogy elhódítsa az aranyérmet a bajnoki címvédő MTK-tól. A csapatbajnokság magabiztos győzelemmel kezdődött: Székesfehérváron 6-1-re legyőzték a Győrt. A következő, MTK elleni győzelem után nagyon közel került a bajnoki cím megszerzéséhez a csapat, a harmadik összecsapásra azonban tartalékosan utaztak: a Pécs otthonában a két páros után 2-0-ra vezettek a hazaiak, de a fehérvári alakulat fordítani tudott. Majd pénteken Budaörsön is győzött a Diego SC – Fehérvár Kiskút Tenisz Klub, így száz százalékos teljesítménnyel lett bajnok a női Szuperligában: megvalósítva a bajnoki cím elhódításának célját. A tizenkét éves Udvardy Luca minden idők legfiatalabb csapatbajnoka lett. A bajnok Diego SC – Fehérvár Kiskút TK tagjaiMihaela Buzarnescu,Udvardy Panna,Békefi Bianka,Pirók Alexa,Fekete Lili,Juhász Lilla,Halász Klaudia,Marosi KatalinésUdvardy Lucavoltak.



Az elmúlt hétvégén a selejtezőkkel kezdődött a nemzetközi, tizenötezer dollár összdíjazású ITF Future női torna a klub rendezésében, kedden már főtáblás meccseket rendeznek, a páros döntőkre szeptember 15-én, pénteken, az egyéni döntőkre 17-én, vasárnap kerül sor. A versenyen három hazai versenyzőnek is szurkolhatunk: Udvardy Panna mellett ott lesz Békefi Bianka és Pirok Alexa is. A székesfehérvári ITF Future torna szeptember 10-én, vasárnap a selejtezőkkel kezdődik, kedden már főtáblás meccseket rendeznek. A belépés valamennyi mérkőzésre díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.