Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Május 13. 21:15, szombat | Belföld
Forrás: mti

Túraautó-vb - Michelisz ötödikként kezdi az első vasárnapi futamoz

Túraautó-vb - Michelisz ötödikként kezdi az első vasárnapi futamoz

Michelisz Norbert hatodikként fejezte be a túraautó-világbajnokság mogyoródi versenyhétvégéjének szombati időmérőjét,

így a vasárnapi nyitófutamon - a fordított rajtsorrend szabálya értelmében - az ötödik, a fő viadalon pedig a hatodik helyről rajtolhat.

A Honda pilótája - aki a második szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult - biztonsági autózással kezdte a sorozat harmadik állomásának időmérőjét, és a hetedik legjobb idővel került a második szakaszba. Itt az utolsó másodpercekben úgy tűnt, ott lesz a legjobb öt pilótát felvonultató utolsó etapban, ám végül egy helyet hátracsúszva hatodik lett.

"Reménykedtem egy kis esőben, hiszen a nedves második szabadedzésen nagyon versenyképesek voltunk. Nem tudom, mennyi maradt a körömben a második szakaszban, egy kicsi megcsúszásom volt, ott talán néhány századmásodperc maradhatott benne, de így is közel tökéletesnek éreztem" - értékelt Michelisz, aki tavaly is hatodikként zárta az időmérőt.

Hozzátette, az első szabadedzés technikai problémái miatt - az olajnyomással akadtak gondok az autójában - reggel kevés kört futott, ezek a tapasztalatok hiányozhattak a kvalifikációban. Elmondta, az időmérő első szakaszában próbált biztonsági köröket futni, becélozni a hetedik-tizedik helyet, ez sikerült is.

"Arra számítottam a hétvége előtt, hogy a nyolcvan kilós súlybüntetéssel is ott tudunk lenni a Q3-ban, ez nem sikerült. Jó rajttal mindkét futamon harcban lehetek az első helyek valamelyikéért, bár nehéz lesz, örülnék az esőnek. Így is az a cél, hogy holnap fontos pontokat szerezzek a bajnokság szempontjából, és legalább egyszer a dobogón végezzek" - hangsúlyozta a magyar versenyző.

Robert Huff, a Citroën pole pozícióban zárt brit pilótája a sajtótájékoztatón kiemelte, szeret Budapesten versenyezni, mert olyan hangulat van a mogyoródi aszfaltcsíkon, amelyet máshol nagyon nehéz utánozni.

Michelisz csapattársaival, a vb-pontversenyben éllovas portugál Tiago Monteiróval, illetve a japán Micsigami Rjóval elsőként végzett a csapatidőfutamban a Volvo pilótahármasát megelőzve.

A Zengő Motorsport magyar pilótája, Nagy Dániel az utolsó, 16., míg csapattársa, a francia Aurélien Panis - a korábbi Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fia - a 14. időt autózta az időmérő első szakaszában, így egyikük sem jutott a kvalifikáció második körébe.

Vasárnap a nyitófutamot 12.35-től, a fő versenyt 13.45-től rendezik Mogyoródon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;