Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Augusztus 04. 16:47, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Utolsó királyi séta és hagyományőrző felvonulás szombaton a Belvárosban

Utolsó királyi séta és hagyományőrző felvonulás szombaton a Belvárosban

Utolsó állomásához érkezik a Királyok a Belvárosban című program augusztus 5-én, szombaton. Ismét több történelmi óriásbáb felvonulását kísérhetjük figyelemmel a hagyományőrzők elmaradhatatlan bemutatóival egybekötve.

  • A Székesfehérvári Királyi Napokat népszerűsítő rendezvény este 6 órakor a színház elől indul.

Utolsó szombati sétájukat tartják a királyi óriásbábok augusztus 5-én, szombaton 18:00 órától a Fő utcán, hiszen a következő hétvégén már indul a Székesfehérvári Királyi Napok tíznapos eseménysorozata. Ezúttal Könyves Kálmán, Szent László és felesége, Adelhaid, valamint lányuk, (Szent) Piroska képviseli a 17 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban.

A királyokat hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: a Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben. Az aláfestő zenét ezúttal is a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábok által megjelenített személyiségeket Szabó Miklós mutatja be a közönségnek.

A menet 18:00 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók szokás szerint a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél, az Országalmánál és visszafelé újra a Mátyás király-emlékműnél lesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás