Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 27. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Vádat emeltek egy rosszullétével halálos balesetet okozó nő ellen

Vádat emeltek egy rosszullétével halálos balesetet okozó nő ellen

Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki a cukorbetegségének ismert tünetei ellenére autóba ült, de rosszulléte miatt halálos balesetet okozott - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jánky Judit felidézte, hogy a 48 éves nagykanizsai nő vércukorszintjének szabályozása miatt 2006 óta szorult inzulinos kezelésre.

Amikor tavaly május 20-án nappali műszakban dolgozott, egész nap ügyelt a speciális étkezési szabályokra és a szükséges inzulinadag beadására. Este a munkahelyéről azonban úgy indult el autójával a lakására, hogy már egyértelműen érezte a vércukorszintjének csökkenését, ennek ellenére nem fogyasztott ételt, csak a lakására érve akart vacsorázni és beadni magának az esti inzulinadagot.

Az autóját vezető asszony vércukorszintje azonban néhány percen belül annyira lecsökkent, hogy tudatzavart eredményező hipoglikémiás rosszullét alakult ki nála, így nem tudta a forgalmi viszonyokat megfelelően kezelni. Emiatt először nekiütközött egy előtte haladó segédmotor-kerékpáros férfi járművének, majd egy parkoló személygépkocsinak, több száz méterrel távolabb pedig egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget, és végül egy szemben lévő épület kerítésének ütközve állt meg.

A baleset következtében a 60 éves motorkerékpáros a kórházba szállítása után meghalt. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a nő ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk