Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 10. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: InfoVáros

Világrekorddal és magyar csúccsal üzent ellenfeleinek Hegedűs László

Világrekorddal és magyar csúccsal üzent ellenfeleinek Hegedűs László

A világ egyik legjobb triálosa 32 embert ugrott át kerékpárjának hátsó kerekén pattogva, majd oldalról átrepült a 130 centis magasság felett.

Tavaly fantasztikus szezont zárt Magyarország legjobb triálosa, Hegedűs László, aki a 2012-es évet a 7. helyen zárta a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 22 éves világklasszis az idén szeretne bekerülni a TOP 5 közé, éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy minél jobb formában várja az áprilisban, a németországi Heubachban kezdődő Világkupa szezont. Egy biztos, már most kirobbanó erőben an a kerékpáros berkekben csak Hegeként ismert klasszis, hiszen a ceglédi Sportcsarnokban nagy közönségsikert aratva nem hivatalos világrekordot állított fel, és csak úgy ráadásként túlszárnyalta az oldalugrás magyar csúcsát is.

Az idei versenyszezonra való felkészülésének a vége felé jár a világ egyik legjobb triál-versenyzője, Hegedűs László. Úgy tűnik, hogy a 22 éves ceglédi fiatalember nagyon jó formában várja a rajtot, azaz valóra válthatja az álmát, és 2013 végére bekerülhet a világranglista első öt helyezettje közé. A jelenleg a hetedik helyen álló Hege mindenesetre máris üzent a maga módján ellenfeleinek – akiket egyébként nagyon tisztel és sokra tart –, hogy az idei versenyeken igenis számolni kell vele a dobogós helyeket illetően.

„Mindenképpen szerettem volna felmérni, hol is tartok a felkészülésemben, képes vagyok-e már most olyan teljesítményre, ami miatt felkapják a fejüket a riválisaim. Mivel még nem kezdődött el a versenyszezon, így amellett döntöttem, hogy egy rövid bemutató keretein belül megpróbálok két rekordot nem hivatalosan megdönteni” – közölte Hegedűs László.
Az elgondolást tett követte, és pénteken a Cegléd Városi Sportcsarnokban rengeteg szurkoló előtt előbb egymástól fél méterre fekvő 32 embert ugrott át egymás után kerékpárja hátsó kerekén pattogva – ez nem hivatalos világrekord –, majd az oldalugrás 117 centiméteres magyar rekordját szárnyalta túl egy 130 centis ugrással, ám sajnos utóbbi sem fogadható el egyelőre hivatalos rekordnak.
„Noha egyik kísérletem sem volt hivatalos, azaz sem a Guinness, sem pedig a magyar rekordok közé nem kerülhet be, ám úgy érzem, ezek teljesítésével sikerült üzennem az ellenfeleimnek, hogy igencsak jó formában várom az idei szezont. Azt sajnálom egyedül, hogy a világrekord kísérletnél a az alkarom bemerevedett, és ez végül megakadályozta a még ennél is jobb eredmény elérését” – fogalmazott Hege.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.